Doften av nybakat på ett kick

 


God morgon!

Jobbet nästa!


Hello sötaste vattenflaskan!

Jag köpte den här Hello Kitty-saften på mataffären, inte så mycket för innehållet utan för att kunna använda den som vattenflaska. Jag försöker visserligen vara mig själv i alla lägen, men jag tror inte att den får följa med till redaktionen, där går gränsen. I så fall drar jag bort plasten före det, för storleken är perfekt för att ha i handväskan.


♥♥♥ Juno ♥♥♥

Juno går på fyran just nu och jag var tvungen att se den igen. Jag älskar musiken och den väcker så många minnen. Filmen utspelar sig i Minnesota, och det var precis där jag också såg den första gången, i min älskade stat.


Paket!

Det är konstigt att ha en "vanlig" helg. Det vill säga att jobba dagtid hela veckan och sedan vara ledig lördag och söndag. Det var länge sedan jag hade en sådant schema. Annars går dagarna och helgerna bara ihop i ett.

En kompis hemifrån besökte mig och sov över en natt. Vi var ut och åt middag igår kväll och idag blev det en sväng på stan innan han for hem. På tillbakavägen till min lägenhet gick jag och hämtade ut mitt paket med böcker. Äntligen har jag fått tag i Hunger Games på engelska. Jag köpte dem från Adlibris, plus några andra böcker som jag har hört är bra.

Det blev också en helg med mina vänner Ben och Jerry...

 

...och flera avsnitt av Lyckan i LA.


Sandra goes Barbie


Påpälsade skor


De här skorna köpte jag förra vintern men jag har fortfarande inte använt dem. Jag gillar de jättemycket, men de är lite svåra att gå i. Jag har inte ens med de hit till Stockholm, utan de är kvar i min lägenhet i Norrbotten :/

Mitt eget DisneylandSailor Moon!


Jag fyndade den här på Monki för bara 60 kronor.

"Fiberperuken"

Fiberwig är mascaran som jag oftast använder. Den ger riktigt bra volym - om man sätter på flera lager. Det bästa är att den är väldigt lätt att tvätta bort. Tyvärr finns det även en stor nackdel, ibland faller små flisor av mascaran in i ögonen vilket kan irritera mig i en hel dag eftersom de är svåra att få bort.


Låt den rosa kreativiteten flöda


Det här var mitt skrivbord när jag bodde i USA. Här kan vi verkligen snacka rosa! Själva bordet kommer från Ikea, och är en del av "Lack"-serien.

With love

Det går oväntat bra att ställa om dygnet, men då har jag ju bara jobbat en dag än så länge. Eftersom jag jobbar dagtid har jag gått över till nyheterna. Jag jobbade bara på sporten tidigare och även om det är kul gillar jag att vara tillbaka på "allmänna" redaktionen. Det är det jag brinner för.


Hej Ben! Hallå Jerry!


För ett färggrannare inre

I USA finns det sjukt fina bakelser och tårtor. De är verkligen ögongodis i rätta bemärkelsen, för särskilt goda är de inte. De smakar bara sött, sött och sött och är proppfulla med färgämnen.


När solen går ner går solen upp


När natten blir till dag

Till veckan ska jag jobba dag, vilket blir en omställning med tanke på att jag bara har jobbat nätter de senaste fem månderna. Jag tjuvstartade redan i fredags, och det var roligare än jag hade trott. Det är mycket lugnare eftersom man inte har en skarp deadline att passa.

Det jobbigaste är att kliva upp på morgonen, vid tiden då jag normalt brukar lägga mig. Jag får kicka igång morgonen med kaffe, den snabba varianten.


Home is where my desk is


Jag tycker att det är kul att se andras skrivbord, så jag tänkte att ni kan få se mina. Eftersom jag flyttar ganska ofta har jag haft en hel del. Den här första är faktiskt från mitt rum i mammas hus. Jag bodde några veckor där i höstas när jag jobbade i närheten, och då såg det ut så här.

En vägg fylld av minnen

I min studentlägenhet som jag hade tidigare hängde en väldigt ful anslagstavla. Jag gjorde den mycket roligare genom att hänga upp massor av minnen på den. I min nästa lägenhet tänkte jag skaffa en ny, fast snyggare. Jag tycker att det är så kul att ha saker som berättar historier när man tittar på dem.

Souvenir från Las Vegas.

 

Choklad från Lagerhaus.

 

Heathrow-Arlanda, check!


Landet långt, långt borta


Den svenska bloggvärlden

Jag tycker att det är tragiskt att se vad den svenska bloggkulturen har utvecklats till. Folk har blivit riktiga spammare. Det är lika illa som att få de där konstiga mejlen med "Du vann just en miljon" och "Kan jag lita på dig med den här transaktionen på 100 000 dollar" som lusar ner inkorgen (oftast på engelska dock). Visst kan man kommentera på om man så vill 100-tals bloggar, men skriv då något "vettigt" och inte bara reklam för en blogg eller tävling eller massproducerad text.

Jag har sett exempel som har varit så okänsliga att det är sorgligt. När någon har publicerat ett inlägg om en kompis som har gått bort, så har kommentarerna fyllts med "tips" om tävlingar, beröm för hur bloggen ser ut (?) eller till och med opassande kommentarer för att personen inte läst inlägget.


Gräset är grönare på andra sidan

Något som jag har haft väldigt svårt att vänja mig vid är att det i princip har varit barmark hela vintern. De här bilderna tog jag för flera veckor sedan, och redan då var gräset grönt och solen sken, helt sjukt. Jag är van att snön försvinner i mitten av maj.


Den blomstertid nu kommer

Din sko har fått in riktigt snygga högklackade skor för 299 kronor. Jag har inget behov av att köpa nya just nu så jag lät faktiskt bli. Men lite lockande var det, om inte annat för att ha som prydnad i bokhyllan.


Första ridturen på en islandshäst

Jag har nyligen återupptagit ridningen. Det är verkligen en del av mitt liv som jag har saknat och som jag nu vill fortsätta med. I dag var jag till stallet och för första gången provade jag att rida en islänning. Det var lite förvirrande för mig med nya gångarter men oj så fin han var, jag blev lite kär.


De där små söta vardagssakerna


Jag älskar min kalender som jag köpte från Yesstyle.

Ultimata mellanmålet

Jag tycker att risifrutti är jättebra att ha med som mellanmål till jobbet. Jag kör dock inte på originalmärket utan Icas egna. De smakar mycket godare eftersom riskornen inte är lika hårda. Min favoritsmak är hallon, överraskande nog.


GodisnostalgiHeadphones on, world off

Jag har svårt att "överleva" i Stockholm utan att lyssna på musik så fort jag sätter foten utanför dörren. När mina Skullcandy la av köpte jag de här:


Tyvärr höll de bara i tre veckor innan kontakten började att glappa. Det var inga problem att reklamera dem på Media Markt och som tur är behövde jag inte ens välja likadana när jag skulle byta ut dem. Jag var inte helt nöjd med ljudet så jag ville inte ha kvar dem hur som helst.

Jag blev rekommenderad de här istället. Inte lika snygga, men bättre ljud och inte lika klumpiga. Och det är väl det som är huvudsaken?Pälsklingar

Det som är tråkigt med att ständigt flytta runt och inte veta var man kommer att bo i framtiden är att jag inte kan äga några djur. Jag kan inte skaffa en hund för några månader och sedan komma på att jag ska flytta utomlands. Som tur är har jag "mina" katter och min hund hemma hos min mamma. Tyvärr ser jag dem inte så ofta nu för tiden.

bloglovin


In i bokvärlden igen

Jag beställde triologin med Hungerspelen på engelska från Bokus. Jag trodde att jag var bland de sista i Sverige att upptäcka dessa böcker, men tydligen inte. Min order ströks eftersom de tog slut.

Jag fick i alla fall hem två andra böcker som var på rea. Sofi Fahrmans Elsas värld och Elsas hemlighet. Jag läste den första för några år sedan och tänkte att jag skulle läsa resten nu eftersom det är kul med svenska chick lits. Det jag stör mig på däremot är att huvudkaraktären har så många likheter med Fahrman att det blir töntigt. Bara en sån grej att hon jobbar på "Bladet" som ju är Aftonbladets smeknamn, främst bland oss journalister.

Men det blir i alla fall kul att läsa böcker igen och inte bara tidningar. Jag har varit dålig på det sedan jag flyttade till Stockholm.


Snyggt omslag på den tredje boken!


Amerikanska tidningar


När jag bodde i USA köpte jag alla möjliga tidningar varje vecka. De är grymt billiga där och kostar 15-20 kronor styck. Jag läste bland annat varje nummer av Seventeen, ett magasin inriktat på ungdomar. Nu har jag märkt att man inte måste åka ända till USA för att få tag i den. Den finns nämligen att köpa på Pressbyrån på Centralen. Med tanke på att det är en utländsk tidning som ändå är rätt tjock är den ganska billig ur ett svenskt perspektiv: 49 kronor styck. De säljer även US Weekly, People och OK! men till ett betydligt dyrare pris.

Ett färggladare liv

Jag vet att det är barnsligt, men jag gillar att köpa tråkiga vardagssaker i roliga förpackningar. Hela livet blir så mycket färgrikare.


Follow my blog with Bloglovin

En av de där dagarna

Jag jobbar bara nätter. Som tur är har jag ett väldigt bra schema vilket innebär att jag är ledig lika mycket som jag jobbar.

Nackdelen med de lediga dagarna är att det är svårt att vända tillbaka på dygnet. Första dagen brukar bara gå åt till att återhämta sig. Det är precis det jag har gjort idag (eller egentligen igår eftersom klockan är halv fem på morgonen). Jag har massor av tidningar som jag inte har hunnit läsa så jag har suttit i soffan och avverkat dem samtidigt som jag har följt alla kvällens nyhetssändningar.


Välkommen hem till mig

Jag har många hem. Ett av dem är min lägenhet i Norrbotten som ni kan skymta i headern. Här kommer några större bilder på den.


Hej!

Då var det dags att testa blogg.se igen. Jag slängde ihop både ett namn och en header lite snabbt, så får vi se hur länge det håller!

I väntan på att jag lägger in en presentation kan jag ju kort berätta lite vem jag är. Jag kommer ursprungligen från Norrbotten men just nu bor jag i Stockholm och jobbar på en kvällstidning. De senaste åren har jag bott på flera olika orter i Sverige men även i Norge och USA. Jag gillar att fota, läsa och resa.

Nikon D7000 är min kära följeslagare.


Follow my blog with Bloglovin

RSS 2.0